Jučer smo u prostorijama novoizgrađenog poslovnog objekta Inside Business Centar imali priliku da ugostimo načelnika Općine Ilidža, gdina Nermina Muzura zajedno sa saradnicima, predsjedavajućim općinskog vijeća gdinom Tarikom Stambolićem, i gdinom Benjaminom Mešićem, pomoćnikom za finasije.

Načelnik je u prvom dijelu posjete obišao izložbeni salon namještaja Inside i prostorije Ećo Company investitora poslovnog objekta, tom prilikom je iskazao zadovoljstvo ostvarenim rezultatima kompanije, samim konceptom izgradnje i uređenja prostora te je u razgovoru sa menadžmentom kompanije iskazao zadovoljstvo činjenicom da na području općine Ilidža uspješno posluju firme koje na jedan visokokvalitetan način svoje usluge i proizvode plasiraju građanima Bosne i Hercegovine ali i širom Europe.

Suad Ećo, direktor Ećo Company je upoznao načelnika sa završetkom investicije i stavljanjem u funkciju poslovnog objekta gdje se u većem dijelu prostora nalazi izložbeni salon ekskluzivnog namještaja brenda Inside, dizajn studio i uprava kompanije, te da objekat predstavlja idealnu priliku da na kvalitetan i savremen način svoje usluge i proizvode prezentuju svojim cijenjenim klijentima.

Osim toga, gospodin Ećo je rekao nekoliko riječi o samom projektu, vrijednosti investicije kao i njegovom završetku, te posebno naglasio pozitivne efekte nakon završetka koji su vidljivi kroz povećanje broja zaposlenih, a posebno mladih kojima je ovo prvo zaposlenje.

U nastavku razgovora upoznao je načelnika sa planovima kompanije, prije svega sa proširenjem prodaje, ugovorima koji se realiziraju u zemlji ali i izvan BiH, kao i da kompanija u narednom periodu planira širenje proizvodnih kapaciteta, daljnja ulaganja u tehnologiju i naravno daljnja zapošljavanja.

Gospodin Ećo je iskazao zahvalnost općinskoj administraciji na čelu sa načelnikom Muzurom, na susretljivosti, razumjevanju i prije svega na ažurnosti u procesu realizacije same investicije te na efikasnosti odgovoranja na sve upućene zahtjev od strane investitora.

U drugom dijelu posjete, načelnik je posjetio i druge stanare Inside Business Centra, prije svega kompaniju Bamcard d.d. Sarajevo koja je prva iznajmila svoje prostorije, savremeno ih uredila i time napravila veliki iskorak u poslovanju. Pored njih, načelnik je posjetio  kompanije Petrol BiH i Lanaco gdje je u razgovoru sa direktorima pomenutih kompanija razgovarao o saradnji lokalne zajednice i privrednih subjekata te napomenuo da je vrlo zadovoljan činjenicom da su uspješne kompanije svjetskog renomea svoje poslovanje odlučile nastaviti na području Općine Ilidža,

te da će općina biti servis svim zahtjevima koji budu dolazili od strane navedenih kompanija, i time svakako poslati poruku drugim investitorima da je Ilidža mjesto kvalitetnog poslovanja, infrastrukture i prije svega savremenog poslovnog ambijenta.

Načelnik Muzur je na kraju posjete poželio dobrodošlicu na Ilidžu kompanijama stanarima Inside B a posebnu čestitku je uputio gospodinu Eći na ostvarenim rezultatima i završetku radova na novom objektu, kao i poželio nastavak uspješne saradnje.

KONTAKTIRAJTE NAS VEĆ DANAS

Voljeli bismo sa vama podijeliti više informacija o poslovnom centru Inside. Ispunite kontakt formu i naš tim će vam se uskoro javiti.

Kontakt

  © INSIDE. SVA PRAVA ZADRŽAVA.

  Džemala Bijedića 202,
  71210 Sarajevo
  +387 33 766-576
  +387 61 157-265

  info@insidebc.ba